buikvet verbranden

Zo verbrand je al je buikvet

Buikvet verliezen staat bovenaan het lijstje van veel mensen die gewicht willen verliezen. Iedereen die het al geprobeerd heeft, weet echter dat het niet zo makkelijk is. De klassieke buikspieroefeningen (sit-ups, crunches, etc.) lijken helemaal niet te werken voor het verbranden van buikvet en ook al volg je een superstreng dieet, het buikvet blijft. Wanneer het je niet lukt om buikvet te verbranden, pak je het simpelweg op de verkeerde manier aan, want er is wel degelijk een juiste methode om buikvet te verbranden. We overlopen even de belangrijkste tips voor het verbranden van buikvet.

Stop met crunches en sit-ups

In de eerste plaats moet je stoppen met het doen van de foute oefeningen. Veel mensen geloven dat crunches en sit-ups de weg zijn naar een mooie platte buik, maar dat is niet helemaal waar. Dat soort oefeningen versterken eigenlijk vooral je buikspieren, zonder noodzakelijk buikvet te verbranden. Dat lijkt een subtiel verschil, maar eigenlijk is het heel significant. Bovendien kunnen dergelijke oefeningen -wanneer je ze erg veel doet- ook voor pijn in je onderrug zorgen door overbelasting. De sleutel tot buikvet verbranden moet je ergens anders zoeken.

Welke oefeningen je dan wel moet doen om buikvet te verbranden, is eigenlijk best een moeilijke vraag. Veel experts raden klassieke krachttraining aan. Vooral squats en deadlifts kunnen je helpen met het versterken van de abdominale spieren. Het blijft echter een feit dat je met deze oefeningen weinig buikvet direct zal verbranden, maar krachttraining zal je wel helpen om een mooier figuur op te bouwen.

Gezonde voeding en buikvet verbranden

Wat voor oefeningen je ook doet, zonder het correcte dieet zal je nooit buikvet verbranden op een efficiënte manier. Buikvet verbranden gebeurt in de keuken, niet in de sportschool, is een bekend gezegde bij veel voedingsexperts. Wat je eet is veel belangrijker dan je trainingsschema, zelfs als je snel wilt afvallen. Blijf je gewoon dagelijks junk food eten, dan zullen al de squats, deadlifts, crunches en sit-ups in de wereld je niet kunnen redden. Een gezond dieet dat je helpt bij het verbranden van buikvet bestaat uit natuurlijke ingrediënten die boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen, gezonde vetten en vezels zitten.

Drink geen alcohol

Wat je drinkt is net zo belangrijk als wat je eet. Uiteraard horen frisdranken en andere gesuikerde drankjes niet thuis in een gezond dieet, maar ook alcohol is eigenlijk niet gezond, zeker niet wanneer het een dagelijkse gewoonte is om te drinken. Veel mensen vergeten namelijk dat alcoholische drinken ook best wat calorieën bevatten. Vooral bier is erg rijk aan calorieën, met ongeveer 150 kCal per glas. Een bierbuikje is één van de minst aantrekkelijke kenmerken voor een man. Alcohol legt trouwens ook heel wat druk op je lever. Die moet in geval van hoge alcoholconsumptie erg hard werken om alle toxines te verwijderen. Dit proces kan het verliezen van vet en het opbouwen van spieren verhinderen.

Eet minder koolhydraten

Dit hoort het basisprincipe van je dieet te zijn. Koolhydraten leveren je lichaam energie en daar is in principe niets mis mee, want je hebt heel wat energie nodig om de dag door te komen. Het probleem is echter dat veel mensen veel te veel koolhydraten eten. Veel meer dan hun lichaam nodig heeft om simpelweg energie te voorzien dus. Die koolhydraten worden opgeslagen als energiereserve: vet dus, en in veel gevallen buikvet. Schrap de helft van de koolhydraten uit je dieet en je zal merken dat je veel sneller buikvet verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *