afvallen op het werk

5 tips om afvallen ook op je werk leuk en makkelijk te maken

Wil jij het afvallen tot een succes maken?
In dit artikel lees je 5 tips die ervoor zorgen dat het afvallen ook op je werk succesvol zal verlopen.

1. Bespreek je plannen om af te vallen met je collega’s

Vertel je collega’s dat je bezig bent met afvallen. Waarschijnlijk zul je een aantal opmerkingen krijgen met “ dat heb jij toch niet nodig ”, of “ wat een onzin ” maar als zij weten dat het erg belangrijk voor je is om gezond te leven en af te vallen, is de kans groot dat ze hun opmerkingen daarna achterwege laten.

Het is even wennen maar dan kan iedereen er rekening mee houden. Ze weten nu dat ze je geen snoep of andere lekkernijen aan hoeven te bieden. Ook hoef je je niet “ ongezellig ” te voelen als je geen traktatie neemt.  Het maakt het zoveel makkelijker om het eenmalig te hoeven zeggen, in plaats van elke keer apart de aanbiedingen van lekkernijen af te moeten slaan.

Door je kwetsbaar op te stellen, en te vertellen waarom je zo graag wilt afvallen, is er een grote kans dat er collega’s zijn die zelf ook gezonder willen leven, of af willen vallen. Je kunt elkaar dan motiveren. Dit kan enorm helpen bij het afvallen.

2. Laat snoepen geen optie zijn

Maak er echt een project van om gezond eten meer onder de aandacht te brengen op je werk. Veel mensen weten niet dat  dit heel smaakvol kan zijn en dat afvallen leuk is in plaats van een straf.

Stel voor om de snoep pot te vervangen voor een fruitmand. Iedereen kan dan zo nu en dan de mand aanvullen met wat fruit. Als je collega’s het hier niet mee eens zijn zorg er dan voor dat de snoep pot ver bij jou uit de buurt staat. Bij voorkeur in een kastje of bureaulade waar jij hem in ieder geval niet ziet staan.

Om af te vallen kun je het beste eten volgens een koolhydraatarm dieet. Dit houdt in dat je weinig koolhydraten eet. Pasta, brood, witte rijst, aardappelen, cereals en producten met toegevoegde suikers eet je niet meer. De enige suikers die je binnenkrijgt zijn natuurlijk, dus die uit groenten en fruit, quinoa, zoete aardappel en havermout.

Spreek daarom met jezelf af dat je niets snoept en geen suikers binnenkrijgt als je op je werk bent. Zorg ervoor dat je gezonde alternatieven meeneemt naar je werk. Dit zijn bijvoorbeeld fruit, een groene smoothie, een avocado, een handje noten of rozijnen, een gekookt eitje, of een stukje vis.

3. Drink water

Probeer naast je eet- ook je drinkgewoonten op je werk echt aan te passen.
Begin elke dag met een karaf vers water op je bureau te zetten. Je kunt dit lekkerder maken door regelmatig een ander smaakje aan het water toe te voege door middel van bijvoorbeeld schijfjes citroen of komkommer, kruiden als tijm, rozemarijn of munt maar ook kaneel, gember of fruit.

Probeer iedere keer als je moeite hebt om niet te snoepen een lekker glas water te drinken. Je zult merken dat dit je echt goed doet. Het versnelt je metabolisme waardoor je meer calorieën op een dag zult verbranden en dus sneller af zal vallen. Ook zal het je huid laten stralen.

4. Maak een gezonde lunch

Voorkom een after lunch dip door in plaats van brood een lekkere salade te eten als lunch.
Het is even wennen, want het kost meer tijd om het klaar te maken, maar je zult versteld staan van het effect. Waar je eerder na de lunch bijna je ogen niet open kon houden, heb je nu juist extra energie om weer verder te gaan met je werk.

Maak een salade met bijvoorbeeld tomaat, komkommer, een salade uitje, olijven, fetakaas, een handje walnoten, wat olijfolie en een scheutje witte-wijn azijn.

Ook hier kun je je collega’s bij betrekken. Als jullie samen lunchen kunnen jullie een grote salade maken en deze delen. Iedereen kan ideeën en tips geven en zo kunnen jullie elke keer een andere salade maken. Zo breng je meteen variatie aan in je lunch.

5. Beweeg

Je kunt ondanks dat je een zittende baan hebt toch meer bewegen dan je denkt.

Kies altijd voor de trap en zorg er voor dat je minstens 1 keer per uur op staat om wat te drinken te halen voor jezelf en je collega’s. Probeer ook elk uur op je plek of tijdens het bezoek aan het toilet wat rek- en strekoefeningen te doen.

De lunch kun je gebruiken om een stukje te wandelen, het maakt je scherper voor de rest van de dag.

Uiteraard kun je het beste met de fiets naar je werk gaan als dit mogelijk is. Dan begin en eindig je de dag goed. Regelmatig bewegen stimuleert het afvallen.

Wil je meer tips over gezond leven en afvallen. Klik dan hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *