Chroom tegen honger gevoel

Chroom tegen honger gevoel

In het winkelschap met afslankproducten bent u vast al wel eens chroom tabletten of voedingssupplementen met chroom tegen gekomen, maar werkt het mineraal inderdaad als hulpmiddel om af te vallen..?
Chroom zal niet bij iedereen een effectief hulpmiddel zijn en het is geen afslankmiddel op zich. Wel is het bewezen dat een extra inname er van, het hongergevoel tegen kan gaan.

Na een wetenschappelijke studie is bekend geworden dat chroom invloed heeft op de insuline (hormoon die de bloedsuikerspiegel “regelt”). Tijdens de betreffende studie kregen patiënten die afhankelijk zijn van sondevoeding geen chroom toegevoegd. De patiënten kregen vrij snel diabetes-achtige symptomen. Door toediening van chroom aan de sondevoeding, verdwenen deze symptomen.Het is dus wel duidelijk dat chroom essentieel is in het stofwisselingsproces. Sinds deze ontdekking zijn er diverse studies verricht naar het effect dat chroom heeft op de stofwisseling en dan met name op glucose en vetten. Hieruit bleek dat als er een chroom tekort is in ons lichaam, het de stofwisseling nadelig beïnvloedt.

Het mineraal heeft dus invloed op de werking van insuline in ons lichaam en daarmee een grote invloed op onze bloedsuikerspiegel. Wanneer de bloedsuikerspiegel stijgt, neemt het hongergevoel af. Bij een lage bloedsuikerspiegel is het heel gewoon dat iemand zin krijgt in het eten van zoete voeding.

Afvallen door maaltijden over te slaan is dus een slechte strategie. Het gooit de stofwisseling in de war en zorgt voor een lage suikerspiegel. Hierdoor is de kans groot dat er “lekkere trek” ontstaat en bij het niet toegeven hier aan, u minder energie heeft…
Zelfs met chroom als voedingssuplement is het verstandig om geen maaltijden over te slaan.

Is er snel een tekort van chroom in ons lichaam?

Van nature zitten er in veel voedingsmiddelen een kleine hoeveelheid chroom en wat meer in bijvoorbeeld broccoli en volkoren producten. Echter producten die veel suiker bevatten, hebben een nadelige invloed van de hoeveelheid chroom in ons lichaam. Met een normale gezonde voeding zal er dus niet snel een tekort ontstaan.  Mensen die een dieet volgen waarbij bijvoorbeeld de voorgeschreven voeding niet afwisselend genoeg is, zijn echter vatbaarder voor een tekort. Hierbij kan een extra (geringe) inname ervan zeker een goed hulpmiddel zijn. Tevens kan een extra inname helpen bij mensen die willen afvallen die snel last hebben van zoete trek.

Chroom als afslank product

Aangezien chroom een goedkoop hulpmiddel kan zijn, is het enorm populair en overal verkrijgbaar. Het is echter geen middel die het hongergevoel in zijn geheel tegen gaat, maar meer de zoete trek. Om het hongergevoel tegen te gaan, is het drinken van voldoende water en het binnen krijgen van voldoende vezels beter. Nog beter; eet gezond volgens de regels van de Schijf van Vijf.

Voordelig online chroom tabletten / supplementen kopen kan voordelig bij een Online Drogisterij. Maar doe dit wel bij eentje met een Thuiswinkel Waarborg en eentje waarbij je gratis bezorgd krijgt vanaf een redelijk laag bedrag (20 euro).

Voordelig afvallen

5 thoughts on “Chroom tegen honger gevoel

  1. ja ik heb er ervaring mee ze helpen goed wel moest ik het snoepen verminderen natuurlijk,maar ben in 9 maanden 7 kilo kwijt is niet veel maar toch veel meer zou ik bereiken als ik echt had gelijnd,dit deed ik meer om te proberen,dus ja het heeft mij wel geholpen,die van de tuinen eigen merk

  2. Ik volg nu ruim een jaar het dieet Candida naar eigen invulling. Ik behaalde goede resultaten in de vorm van minder vermoeid zijn en lekkerder in mijn vel zitten. Maar afvallen stokte eigenlijk na een kilo of 5. Ik las ergens iets over Chroom en ben het gaan halen. Het werkt echt goed. ‘s Ochtends na het ontbijt om 6.15 uur een pilletje (gekocht bij de Tuinen, in combinatie met appelazijn)en dan weer lunch (2 sneetjes zuurdesembrood met jonge kaas, dat vult echt goed) om 11.50 uur. Normaal gesproken had ik echt behoefte aan iets te eten om 10.45 uur, maar nu niet meer. Na de lunch eet ik niets meer tot 16.15 uur (normaal at ik om kwart voor 3 nog 2 Cereal koekjes), waarna ik tussen 17.15 uur en 17.45 uur de avondmaaltijd gebruik (Candida georiënteerd). Ik eet geen toetje. ‘s Avonds heb ik weinig trek maar als ik iets ‘moet’ eten neem ik rijstewafels (eventueel met Cereal chocopasta). Ik gebruik de Chroom nu een week en ik merk dat mijn zin in zoet aan het afnemen is.Ik drink ook (alleen) 2 liter heet water per dag. ‘s Avonds thuis drink ik Chocolade Soja melk.
    Ik ben ook al 1,5 kilo afgevallen sinds 29 september ’11 en heb er alle vertrouwen in dat ik de komende weken nog meer af zou vallen. Ik ben 1.69 en weeg al jaren tussen de 86 kg en 91kg. Ik heb nu al het vertrouwen dat ik voor het einde van het jaar onder de 80kg ga komen. YAY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *