Kettlebells

De 5 beste fitnessapparaten voor thuis

Veel mensen hebben een abonnement voor de sportschool maar doen er eigenlijk weinig mee. En dit is zonde want je betaald wel gewoon iedere maand voor de abonnementskosten.

Een alternatief is thuis sporten. Je investeert eenmalig in een fitnessapparaat en hebt geen maandelijkse kosten meer.

Thuis trainen bied ook verschillende voordelen:

  • je kunt trainen wanneer je zin hebt
  • hoeft de deur niet uit
  • kunt voor de televisie trainen waardoor de training zo voorbij is

Er zijn veel verschillende fitnessapparaten waarmee je thuis kunt trainen. In dit artikel geef ik je de vijf beste fitnessapparaten die je voor thuis kunt kopen!

1. Roeitrainer

De roeitrainer is een veelzijdig apparaat waarmee je zowel je uithoudingsvermogen traint, vet verbranding stimuleert en je spieren traint. Deze combinatie maakt de roeitrainer een fantastisch apparaat om thuis je hele lichaam met één fitnessapparaat te trainen.

Doordat je tijdens het roeien ook je spieren traint worden deze sterker. En sterkere spieren hebben iedere dag weer energie nodig. Erg handig als je graag wilt afvallen.

Wil je in één oefening je hele lichaam trainen en aan je conditie werken? Dan is een roeitrainer kopen een goed idee.

2. Suspension trainer

Een suspension trainer is een weerstandskabel waarmee je het hele lichaam kunt trainen. Je gebruikt je lichaamsgewicht en de zwaartekracht om je spieren te trainen. Thuis trainen met een suspension trainer is heel makkelijk. Je kunt het bevestigen aan de muur of aan een deur.

Je kunt veel oefeningen en spiergroepen trainen met dit apparaat. Erg handig als je thuis je spieren wilt trainen.

3. Crosstrainer

De crosstrainer is niet weg te denken uit de sportschool. In bijna iedere sportschool staan er meerdere op een rij. En terecht. De crosstrainer is een fijn fitnessapparaat om aan je conditie te werken of om calorieën te verbranden zodat je wat kunt afvallen.

Bij een crosstrainer gebruik je je boven en onderlichaam. Hierdoor verbrand je iets meer calorieën dan bijvoorbeeld een hometrainer.

Wil je graag aan je conditie werken of wat afvallen door meer te bewegen? Dan is een crosstrainer een goede keuze.

4. Pull up bar

De pull up bar is in vergelijking met de andere fitnessapparaten een goedkoop apparaat. Met de pull up bar kun je makkelijk je hele bovenlichaam trainen zoals: borst, rug en armen.

Je kunt de pull up bar makkelijk in de deuropeningen klemmen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een pull up oefening doen. Een hele goede manier om je rug sterker te trainen.

Wil jij graag je bovenlichaam trainen? Dan is de pull up bar een goed apparaat voor je!

5. Kettlebell

De kettlebell is net als de pull up bar een fitnessapparaat om je spieren te trainen. Het zijn een soort kanonskogels met een handvat eraan. Je kunt ze in verschillende gewichten krijgen. Voor ieder niveau zijn er gewichten verkrijgbaar.

Je ziet de kettlebell ook veel in de sportschool en ze worden veel gebruikt door zowel mannen als vrouwen. Met de kettlebell kun je een enorme hoeveelheid oefeningen doen. Je kunt het gehele lichaam met de kettlebell trainen.

Ik heb je een aantal verschillende fitnessapparaten voor thuisgebruik laten zien. En hopelijk heb ik je overtuigd om flink te gaan trainen voor je gezondheid en conditie! Zet hem op!

1 thought on “De 5 beste fitnessapparaten voor thuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *