Sap kuren

Afvallen met behulp van het drinken van geperst groente en fruit

Wanneer u gewicht wilt verliezen zijn er veel manieren om dit te bereiken. Welke methode voor u werkt kan voor iedereen weer anders zijn. Wel hebben ze allemaal één ding gemeen; er moeten meer calorieën worden verbrand dan worden ingenomen. Dat is de basis van succesvol afvallen. In dit artikel wil ik graag aandacht besteden aan gewichtsverlies dat bereikt wordt door middel van sapkuren. Bij een sapkuur neemt u geen vaste voeding meer tot u, maar dringt u tijdens deze periode enkel nog sappen gebaseerd op groente en fruit.

Grote voordelen van sapkuren

Sapkuren zijn de laatste 10 jaar sterk in opkomst. Wilt u groentesappen maken, dan kan dit met één type apparaat pas echt goed; een slowjuicer. Deze perst namelijk groente en fruit, zonder dat deze vastloopt. Anders dan een sapcentrifuge gaat de groente en fruit door een opening en wordt het door middel van een perskegel gekneusd. Het saprendement is niet alleen hoger ook de zeef zocht ervoor dat er nauwelijks pulp in het sap komt. De vitamine, mineralen en enzymen gaan daardoor wel gewoon mee en blijven in het sap aanwezig. Daardoor is deze manier van afvallen ook bijzonder gezond. Het reinigt uw organen en bovenal uw darmen. De door de jaren heen opgebouwde afvalstoffen zullen uw darmen verlaten. Dit vertaalt zich ook in een energieker en vitaler gevoel. Bovendien zorgen de aanwezig vitamine, mineralen en enzymen ervoor dat een hongergevoel uitblijft. In tegenstelling tot andere diëten neemt u dus wel degelijk minder calorieën tot u, maar gaat dit niet ten koste van de voedingstoffen die in uw lichaam komen.

Tips bij het slowjuicen

Slow juicenVeel groente betekent vaak ook een meer bittere smaak. Dit kan eenvoudig worden opgelost met het toevoegen van fruit. Appel smaakt bij verder ieder groentesapjes erg lekker. Denk hierbij aan bleekselderij, wortel, spinazie of bietjes. Ditzelfde geldt ook voor aardbeien. Hiermee wordt het plots een feest om een groentesapje tot u te nemen.

Wanneer u tarwegras wilt persen, dan is het verstandig te kiezen voor een horizontale slowjuicer. Deze zijn specifiek geschikt voor het verwerken van het relatief stugge tarwegras. Snijd het wel altijd klein, zodat de machine niet vastloopt. Voor advies over welke type slowjuicer goed past bij wat u wilt gaan persen kunt u terecht op het volgende adres: http://sapmachines.nl/ .Zij geven ook vrijblijvend advies over de merken en hebben zich opgeworpen tot specialist binnen slowjuicers en blenders.

U hoeft niet voor ieder sapje opnieuw te persen . Wanneer u het groentesap van de slowjuicer bewaard in de koelkast blijven de vitamine, mineralen en enzymen tot 48 uur volledig in het sap behouden.

Kleine nadelen van een vloeibaar dieet

Wanneer u aan sapkuur begint moet u zich mentaal goed voorbereiden. Indien u verder niets anders eet krijgt u verder geen vast voedsel binnen. Na verloop van tijd kan dit flink tegen gaan staan. U hoeft niet meer te kauwen en het mentale aspect dat u enkel vloeibaar eten tot zich neemt kan bijzonder pittig zijn. Een sapkeur duurt echter meer 1 of 2 weken. Ieder dieet of afvalmethode heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Welke voor u goed werkt is een kwestie van proberen. Wanneer u zich mentaal goed voorbereid en het dieet goed in elkaar steekt, dan hebben de meeste methode een grote kans van slagen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *