9 ingrediënten voor binnen een koolhydraatarm recept

Wil jij beginnen met koolhydraatarme recepten en daarmee afvallen en vet verliezen? Weet dan dat je een van de beste manieren gevonden hebt om mee af te gaan vallen, want koolhydraatarme recepten werken!
Ze zorgen ervoor dat je veel minder koolhydraten “vasthoudt” in het lichaam. Deze worden dan dus niet als lichaamsvet opgeslagen, maar keurig verbrand. Daardoor krijg je energie uit andere stoffen (vooral eiwitten en vetten) en kun je dus gewoon de dag doorkomen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je opgebrand raakt. Het voordeel van koolhydraatarme recepten is dat je niet dikker wordt, maar er wel wordt gezocht naar nieuwe energie. Die wordt uit de huidige vetvoorraad gehaald. Op die manier wordt je dus een stuk sneller slank.
Welke 9 producten mogen niet ontbreken in een koolhydraatarm gerecht? Doe er je voordeel mee.

Kip en kalkoen

De basis van een gezonde maaltijd wordt gevormd door zowel kip als kalkoen. De categorie “gevogelte” scoort heel hoog op de schaal van eiwitrijke voeding. En laat eiwitrijke voeding nu eens precies het beste alternatief zijn voor koolhydraatrijke producten. Je kunt kip en kalkoen bereiden als lunch- en hoofdgerecht, maar plakjes van deze vogels gaan natuurlijk net zo makkelijk door een salade heen.

Vlees

Ook vlees is een bron aan eiwitten en daarmee kun je vlees prima gebruiken als gerecht binnen een koolhydraatarm dieet. Het gaat dan wel op natuurlijke producten. Gebruik dus geen ingevroren stukken vlees of vlees dat is ingeblikt of ingepakt. Deze zijn vaak bewerkt met koolhydraatrijke producten om ze langer houdbaar te houden. Het is dus een stuk beter om deze producten puur en natuur te eten. Je kan ze gewoon kopen bij de supermarkt, al zal het bij de slager een stuk lekkerder zijn.

Vis

Ook vis is eiwitrijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of vis is koolhydraatarm en rijk aan eiwitten. Een ander voordeel aan vis is dat er veel omega 3 vetzuren inzitten en die zijn extreem goed voor je gezondheid. Van vis kun je dus lekker veel eten binnen een koolhydraatarm gerecht.

Zeevruchten

Wel meer dat uit het water komt is goed voor je als je wil afvallen met koolhydraatarme gerechten. Zeevruchten bijvoorbeeld. Denk aan garnalen, oesters en mosselen. Alles wat je uit een schelp kunt eten is op zich eiwitrijk en kun je dus prima gebruiken binnen een koolhydraatarm dieet. Je zal in veel receptenboeken op basis van weinig koolhydraten dan ook zeevruchten aantreffen. Je kunt hier eindeloos mee variëren en valt er nog vanaf ook.

Peulvruchten

Een andere categorie waarvan je misschien niet had gedacht dat ze koolhydraatarm zou zijn wordt ingenomen door de peulvruchten. Peulvruchten zijn extreem koolhydraatarm en er zijn ook heel veel verschillende soorten van. Lekker dus om deze recepten te bereiden en eindeloos te kunnen variëren. Peulvruchten smaken lekker bij zowel vlees, vis als gevogelte.

Soja(producten)

Ben jij vegetariër? Dan voelde je je misschien een beetje gepasseerd aan het begin van dit artikel. Want je eet geen vlees en gevogelte en waarschijnlijk ook geen vis. Voor vegetariërs zijn sojaproducten erg goed. De meeste vleesvervangers zijn op basis van soja en van soja is bekend dat het zeer eiwitrijk is. Je kan dus prima afvallen met sojaproducten. Ook als je geen vegetariër bent en wil afvallen met sojaproducten, kun je natuurlijk je hart ophalen met al dat lekkers op basis van soja.

Groenten

Uiteraard mogen groenten niet ontbreken op deze lijst. Groenten bevatten zeer weinig tot geen koolhydraten.

Fruit

Over fruit kan nogal eens verwarring ontstaan. Fruit is zeker niet koolhydraatarm, maar bevat voornamelijk “goede” koolhydraten. Met andere woorden: natuurlijke suikers die je niet dik zullen maken, maar je wel veel energie geven. Je mag dus gewoon fruit eten binnen een koolhydraatarm dieet. Je zal zien dat veel koolhydraatarme recepten op basis van fruit zijn gemaakt.

Noten en zaden

Tot slot hebben we de categorie “noten en zaden”. Onbewerkte (ongezouten en ongebrande) noten en zaden zitten ook boordevol eiwitten en passen alleen al om die reden perfect in een koolhydraatarm dieet. Voel je dus niet bezwaard om regelmatig een handje noten en zaden te nuttigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *