Bewegen

Afslank Tips – beweeg voldoende

Afvallen en afslanken zijn in het afgelopen decennium echt modewoorden geworden. Uit z’n verband getrokken begrippen die de onwetende mensen met overgewicht allerlei mooie snelle en simpele methodes voorhouden, met de belofte om de overtollige kilo’s als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Anno 2013 zijn de meeste mensen er wel van op de hoogte dat die pillen en poeders overgewicht niet bij de oorzaak aanpakken. De meeste mensen hebben zichzelf in het fenomeen overgewicht verdiept en zijn tot de conclusie gekomen dat een combinatie van gezond eten en voldoende beweging de oplossing is voor het overgewicht. Het doet mij deugt dit keer op keer in emails van cliënten terug te lezen.
Het bijkomende voordeel van gewichtsverlies middels gezonde voeding en voldoende beweging is dat je hele lichaam beter gaat functioneren. Dit uit zich in beter algehele gezondheid, een jonger uiterlijk, meer energie, makkelijkere stoelgang, een betere nachtrust en een beter humeur.

In mijn artikel over afval tips (om 10 kilo af te vallen), leg ik uit hoe je het best gezond kunt eten – om zo elke week weer op nieuw tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden. In dit artikel wil ik daar mijn visie op gezonde beweging aan toevoegen.

Voldoende beweging

Als ik het over beweging heb bedoel ik niet perse sporten. Sporten is zeker een belangrijk onderdeel van afslanken. Hier vindt je het artikel over sporten en afvallen.

Maar nu wil ik het alleen even over beweging hebben. Als je gewicht wilt verliezen en de kans op dodelijke ziektes met 50% wilt verminderen (blijkt uit onderzoek). Dan moet je minimaal 30 minuten per dag bewegen. Dit kan in de vorm van fietsen, lopen, zwemen of elke andere vorm van beweging die niet te veel stress op je lichaam plaatst.

Sommige sporten kunnen ook slijtage aan je lichaam veroorzaken. Bij deze vormen van beweging is dat veel minder het geval. Stap eens wat vaker op de fiets, maak ’s avonds eens een avondwandeling en neem vaker de trap op je werk. Dit soort maatregelen zijn zeer goed voor je gezondheid en helpen je ook nog eens afvallen.

Er is echter één uitzondering waar sporten wel echt belangrijk kan zijn om lichaamsvet te verbranden…

Sporten tegen buikvet

Afvallen rond je buik is vaak het moeilijkste van allemaal. Het zou kunnen dat alleen bewegen niet voldoende is hiervoor. Hier zijn een aantal oefeningen die je kunt doen om snel buikvet te verbranden.

Oefening 1: Sit-ups
Ga met gebogen benen op je rug op een zachte ondergrond liggen en plaats beide voeten plat op de grond. Tik met beide handen je knieën aan terwijl je met je boven lichaam van de grond komt. Laat je lichaam daarna weer rustig terug zakken. Herhaal dit zo vaak je kunt zonder te veel spanning op je pezen te plaatsen.

Oefening 2: Plank
Rust enkel op je tenen en je onderarmen op de vloer en hou de rest van je lichaam als een plank van de grond. Hou deze positie zo lang vol als je kunt.

Oefening 3: Lucht fietsen
Ga op je rug, op een zachte ondergrond liggen en hou beide benen met gebogen knieën in de lucht. Maak cirkelende bewegingen met je voeten door je knieën één voor één naar je borst te trekken. Je maakt een fiets beweging in de lucht. Houd dit vol zo lang je kunt.

Conclussie

Met uitzondering van buikvet in sommige gevallen, zijn gezond eten en voldoende beweging de basis van een slank en gezond lichaam. Beweging kun je doen door dagelijks voldoende te fietsen en te lopen. Gezond eten vereist voor veel mensen wel een aantal aanpassingen. Op mijn website www.jasperalblas.nl bied ik een gratis boodschappenlijst met alle gezonde producten aan –die je helpen afvallen-, deze lijst zal je helpen je voedingspatroon moeiteloos aan te passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *