Afvallen met een crosstrainer

Zo kun je afvallen met een crosstrainer

Je kunt op verschillende manieren afvallen met een crosstrainer, het is een veelzijdig apparaat dat diverse mogelijkheden biedt. Het grote voordeel daarvan is dat je er haast dagelijks mee kunt trainen, terwijl je er op een veilige wijze voor zorgt dat je jouw doelen kunt bereiken.

De crosstrainer biedt je de mogelijkheid om zowel vooruit als achteruit te trainen, zonder dat je schokken in het lichaam zal ervaren. Verder heb je op het apparaat de kans om je volledige lichaam te trainen en kun je ondertussen zelfs muziek luisteren of televisie kijken.

Vooruit en achteruit oefenen

Je hebt op een crosstrainer de mogelijkheid om een grote mate van variatie aan te brengen. Er zijn meerdere oefeningen beschikbaar, waardoor het apparaat zelfs als je die dagelijks gebruikt niet snel zal gaan vervelen. Loop je regelmatig op de crosstrainer en wil je dat bijvoorbeeld wat spannender maken? Dan is het de moeite waard om in plaats van vooruit een keer achteruit te lopen. Dit zal in het begin even vreemd aanvoelen. Je gebruikt heel andere spiergroepen en je maakt het weer bijzonder om het apparaat uit te proberen. Door dit regelmatig te wisselen kun je effectief afvallen met de crosstrainer.

Veilig trainen zonder schokken

Daar komt bij dat je op de crosstrainer op een heel veilige manier kunt trainen. Uiteraard staat het apparaat binnen en heb je geen last van ander verkeer of de rest van de omgeving. Bovendien is er geen sprake van schokken op het apparaat, zoals dat bij hardlopen in de buitenlucht wel het geval is. Je enkels hoeven niet steeds een klap op te vangen. In plaats daarvan kun je op een heel soepele manier trainen, waarbij de crosstrainer ervoor zorgt dat de verschillende lichaamsdelen de ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben.

Het hele lichaam trainen met een crosstrainer

Je kunt effectief afvallen met een crosstrainer, omdat je de kans hebt om meerdere spiergroepen te trainen. Allereerst zijn er natuurlijk de spieren in de benen, die je ook zou trainen op het moment dat je op een hometrainer stapt. Daarnaast kun je echter ook je armen trainen, omdat je die mee dient te bewegen op het moment dat je met je benen aan de slag gaat. De crosstrainer is daarom zeer goed geschikt om af te vallen, vooral wanneer je de hartslag niet te hoog op laat lopen. Je lichaam zal dan gebruik maken van de energie in de vetcellen, in plaats van in de koolhydraten. Je kunt bijvoorbeeld een sporthorloge met hartslagmeter gebruiken om de hartslag te monitoren tijdens de training.

Muziek luisteren of televisie kijken

Tenslotte kun je muziek luisteren of televisie kijken terwijl je sport op de crosstrainer. Dat maakt het leuker om te sporten en voorkomt dat je dezelfde series zou kijken terwijl je met een grote zak chips op de bank zit. Als je met jezelf afspreekt je favoriete serie voortaan op de crosstrainer te kijken is de kans groot dat je daar een stuk fitter van zal worden. Het mes snijdt aan twee kanten, waardoor je vlot af kunt vallen en je het resultaat kunt bereiken dat je voor ogen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *