Paleo eten

Paleo dieet recepten

Het Paleo dieet * is gebaseerd op de overtuiging dat het dieet van onze voorouders uit het Paleolithicum (ongeveer 10.000 jaar geleden) de gezondste manier is voor mensen om te eten. Dit dieet kent nu veel aanhangers die vol lof spreken over de vele voordelen van Paleo. Naast gewichtsafname ervaart men ook het volgende:

 • Minder last van allergische reacties
 • Meer energie
 • Minder last van maag- en darmklachten
 • Een gezonde huid, haar en nagels

Wie wil dat allemaal nu niet? Leven volgens de Paleo principes kan in eerste instantie wat moeilijker gaan, omdat je continu bent omringt door niet Paleo-vriendelijke snacks. Hou vol! Al heel snel raak je gewend aan deze nieuwe manier van eten.

Voor dit dieet zijn er ontelbaar vele recepten geschreven. Voor alle maaltijden kun je een Paleo dieet recept vinden. Ook voor de tussendoortjes. Je favoriete snacks hebben nu zelfs een Paleo-vriendelijke versie. Voor personen die aan het afslanken zijn zetten we wat Paleo snacks op een rij.

* Paleo dieet in het kort: natuurlijke voeding eten (dus onbewerkt zonder toevoegingen als suiker, conserveringsmiddelen, enz.) Zeg maar zoals onze voorouders 10.000 jaar aten (biologisch vlees en vis, groenten, fruit, eieren en noten). Het dieet staat ook wel bekend als “jager-verzamelaardieet”.

Aardbeien smoothie

Fruit is een belangrijk onderdeel van de meeste Paleo dieet recepten. Een prima tussendoortje voor het Paleo dieet is een smoothie. Je kunt zelf kiezen welke fruitsoorten je hiervoor gebruikt, maar voor dit recept hebben we aardbeien gekozen.

Voor 1 smoothie heb je nodig:

 • 125 gram aardbeien
 • een half bakje magere kwark
 • kopje aardbeiensap

Mix de kwark met de sap in de keukenmachine voor 20 seconden. Doe daarna de aardbeien erin. Laat de massa helemaal vloeibaar worden. Schenk dit in glas en voila! Je Paleo smoothie is af.

Een fruitsalade

Ook hier kun je je favoriete fruitsoorten gebruiken. In dit Paleo recept gebruiken we appels, druiven, mandarijn en kiwi.

Snijd een appel in kleine stukjes.Pel een mandarijn en verdeel deze in partjes. Schil een kiwi en snijdt deze in kleine stukjes.

Maak een salade van de appel, druiven, mandarijn en kiwi. Dit tussendoortje kun je makkelijk meenemen voor onderweg.

Gevulde eitjes

Voor dit gerecht heb je 4 hard gekookte eieren nodig. Snijd de eieren door midden en verwijder het eigeel. Maak het eigeel fijn met een vork en meng die met wat magere kwark.

Voeg wat peper en paprikapoeder aan het mengseltje toen. Vul daarna iedere eihelft met dit mengsel. En klaar is Kees!

Kipfilet met mandarijn

Rol een schijfje mandarijn in een plakje kipfilet en steek hier een prikker door. Op het rolletje doet u een partje hard gekookt ei.

Een groente smoothie

Wat heb je nodig:

 • 1,5 Kopje verse spinazie
 • Anderhalf kopje verse koriander
 • 1,5 Kopje mango
 • Ananas
 • Een halve avocado

Doe de spinazie, koriander, ananas en mango in een blender. Laat dit lekker vloeibaar worden. Voeg daarna de avocado met wat water toe. Laat de massa goed blenden.

Doe dit mengsel in een glas en zet er een rietje in. Smullen maar!

Met deze Paleo dieet recepten kun je meteen aan de slag. Ze zijn lekker, gezond en goed voor gewichtsverlies. Met deze recepten willen we aantonen dat Paleo niet beperkend hoeft te zijn. De gerechten zijn heerlijk en je komt niks tekort.

2 thoughts on “Paleo dieet recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *