Cambridge Dieet

Afvallen met het Cambridge dieet, hoeveel kilo per week is haalbaar?

Dat het Cambridge dieet vaak wordt gebruikt om af te vallen is voor niemand een raadsel. Het dieet staat over ter wereld op de kaart. Wellicht ken je alleen niet alle geheimen van het dieet. Vragen over hoe het werkt, of het gezond is en hoeveel je ermee kan afvallen gaan dan ook vaak rond. Je wilt natuurlijk echt weten hoeveel je ermee kan afvallen. En welke ervaringen er met het dieet zijn. Dit alles doet je besluiten om er zelf ook of juist niet voor te kiezen. Voldoende informatie over het dieet kan je hier dan ook enorm bij helpen.

Cambridge dieet plan

Het dieet is ergens in de 70-er jaren ontstaan en bedacht door Dr. Alan Howard. Als voedingswetenschapper moet je er toch van uit kunnen gaan dat deze Dokter weet waar hij het over heeft. Het is dan ook een bekend en populair dieet dat wereldwijd door velen wordt gebruikt. Er zijn veel succesverhalen bekend van het dieet, ook al duiken er ook minder goede reviews op van het dieet. Toch blijkt in de praktijk dat heel veel mensen voor het dieet kiezen.

Wat is de handelswijze van het dieet?

Gezonder eten en direct afvallen! Dat is een beetje het motto van het dieet. Door juist gezonder te eten moet het bijna vanzelfsprekend leiden tot gewichtsverlies. Nu is dat natuurlijk niet helemaal waar, want je moet ook minder eten. De ervaringen met het Cambridge dieet zijn wisselend, maar er afvallen is wel goed mogelijk. Toch zitten hier wel haken en ogen aan die je moet weten voordat je ermee begint. Maar het is dus wel zo dat veel mensen dan ook op hun streefgewicht komen. En natuurlijk dan ook erg blij zijn met het dieet en de resultaten! Afvallen is dus heel goed te doen met dit dieet!

Waarom zijn er 2 verschillende soorten?

Er is voor gekozen verschillende varianten beschikbaar te maken. Hierdoor heb je de keuze om te bepalen welke manier het beste bij jouw past. Zo is het streven voor iedereen het dieet wenselijk te maken als beste manier voor afvallen.

Cambridge 500 plan

Dit omdat het niet voor iedereen is weggelegd de erg strenge methode van het 500 plan te volgen. Deze is namelijk voor de echte die-hards. We praten hier dan echt over honger lijden. Je gaat namelijk zeer weinig calorieën eten met deze methode. De vraag is of dit ook gezond is voor je, wij denken van niet.

Cambridge 800 plan

Wat dat betreft is het Cambridge dieet 800 iets gezonder! Waarbij je nog steeds niet veel calorieën mag eten. Dat is toch wel een nadeel van het dieet. Want we weten allemaal wat dat doet met je lichaam. En dat je er ook weer later van kan aankomen. Het blijft natuurlijk wel zo dat er ook een hoop mensen zijn die er goed mee afvallen zonder problemen. Het is dus een afweging die je voor jezelf moet maken. Bij de 800 dieet methode mag je nog een 650 tot 750 calorieën toevoegen in bv. een maaltijd. Dit zorgt er voor dat je minder snel last zal krijgen van honger of vreetbuien. Wil je het dieet gaan volgen, dan raden we je ook zeker aan voor deze methode te gaan!

Hoeveel kilo per week afvallen is haalbaar?

Het is met het Cambridge dieet mogelijk om 1 tot 1,5 kilo per week af te vallen. Hiervoor moet je dan wel heel veel laten. Hoe daar dan ook echt rekening mee en neem het dieet niet te licht. Het is een erg streng dieet. Ben je bereid bijna alles te laten ervoor? Dan zal je ook zeker wel kilo’s vet verbranden per week. Je doet dit allemaal aan de hand een strikte lijst producten van het dieet zelf.

Moet je erbij sporten om nog meer af te vallen?

Nee, je hoeft er niet bij te sporten. Het kan je altijd helpen nog meer vet te verbranden. Je zal er wel rekening mee moeten houden dat je niet veel calorieën binnenkrijgt. En sporten daardoor dus zwaarder kan worden. Wij raden je aan hier wel op te letten als je het dieet gaat volgen.

Hoe lang duurt het Cambridge dieet?

Meestal ben je wel een aantal maanden zoet. Denk hierbij aan 4 tot 8 maanden. Dat komt omdat het afvallen in vergelijking met andere diëten wat trager gaat. Zorg ook dat je voldoende geld hebt voor de producten van het dieet. Want deze zijn niet goedkoop. En het zou jammer zijn als je moet stoppen vanwege het geld en je doelen zo niet worden bereikt. De kosten die je kwijt bent kunnen oplopen tot over de 300,- per maand.

Is dit het beste dieet verkrijgbaar?

Het dieet is goed en zeker voor een deel van de gebruikers erg succesvol. Is het de beste manier? Nee, wij hebben betere diëten voorbij zien komen. Is het de meest gezonde manier? Ook niet, want het heeft heel erg veel weg van een crashdieet. Is het de goedkoopste manier? Wederom een nee, het is juist 1 van de duurste diëten. Zo kijken wij er objectief tegenaan. Heb je er genoeg geld voor en ben je erg fan van het Cambridge dieet? Dan blijkt uit de ervaringen dat de kans goed aanwezig is dat je ermee gaat afvallen. Ons advies is om te zeker ook te kijken naar andere diëen zoals bv. het koolhydraatarm dieet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *