eiwit dieet

Afvallen met een eiwitdieet

Een eiwitdieet is niet een dieet in de zin dat je erg aan regels gebonden bent en veel voedingswaren links moet laten liggen. Het is meer een eetpatroon die je kan aanleren waardoor je niet alleen zal afvallen, je zult je ook een stuk vitaler en gezonder gaan voelen. In deze tekst leggen we uit hoe een eiwitrijke voeding je kan helpen bij het afvallen. Wil je online eiwitdieet kopen? Dan zijn er vele aanbieders die een gedetailleerde handleiding te koop aanbieden. Let er wel op dat je genoeg wilskracht en discipline hebt om aan een eiwitdieet te beginnen. Het zal geheid je leven gaan veranderen. Afijn, waar komt het eiwitdieet op neer? De basisgedachte is dat men veel proteïnes moet nuttigen en zo min mogelijk vetten en koolhydraten. Te veel aan koolhydraten zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel zodanig gaat schommelen dat je lichaam vet gaat opslaan. En dat kan nooit de bedoeling zijn! Als je de producten met een grote hoeveelheid koolhydraten vervangt voor eiwitrijke voeding, dan zullen de eiwitten het vet gaan afbreken, dit noemt men ketose, en dat resulteert uiteindelijk in gewichtsverlies.

Een eiwitdieet werkt echt fantastisch

Zoals we daarnet al stelden is een eiwitdieet meer een levenspatroon die na enig wennen prima vol te houden is. Het gaat hierbij om het vermijden van koolhydraatrijk voedsel zoals:

  • Pasta
  • Rijst
  • Aardappelen
  • Brood
  • Alcohol

Terwijl je aan de andere kant veel voedsel eet die bomvol eiwitten zitten. Denk hierbij aan:

  • Vlees, vis en kip
  • Noten en pinda’s
  • Eieren

Niet alleen is hierdoor een eiwitdieet zeer geschikt om mee af te vallen. Het heeft ook vele andere toepassingen waaronder het verlies van vocht. Houd je dus veel vocht vast? Dan is dit een goede oplossing om ervan af te komen. Ook zal je bloedsuikerspiegel veel meer in balans raken. Dit dieet is dan ook uitermate handig voor mensen met diabetes of hypoglykemie. Ten slotte doet een eiwitdieet wonderen voor je spiermassa. Proteïnen zijn de belangrijkste bouwstenen van je spieren dus een grote inname van eiwitrijke voeding zal ervoor zorgen dat je aan de ene kant afvalt terwijl je aan de andere kant je spiermassa behoud of zelfs toeneemt. Zeker als je het ondersteunt met de juiste sport.

Probeer het zelf

Let er wel op dat je niet doorslaat in je eiwitdieet. Weinig koolhydraten is goed voor je lichaam, maar een tekort is daarentegen weer schadelijk voor je hersenen, want zij leven van glucose. Zorg daarom altijd voor een uitgebalanceerde voeding waarmee je van elke voedselgroep genoeg binnenkrijgt. Veel verse groenten en fruit afgewisseld met vlees, noten en eieren zullen wonderen doen voor je lichaam. En je hongergevoel zal verdwijnen. Zeker in het begin van je eiwitdieet is het mogelijk om wel meer dan een kilo per week af te vallen. Dat is dan ook een reden om het dieet op tijd af te kappen door weer normaal te gaan eten. Daardoor blijf je altijd op gewicht en zal je geen last krijgen van een jojo-effect.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *