gezonde gewoontes

Afvallen door gezonde gewoontes

Afvallen draait voornamelijk om gezond eten met daarbij gezonde gewoontes. Heb je overgewicht en ga je gezond eten, dan zal je vanzelf afvallen. Ook als je te licht bent, zal je juist aankomen door gezond te eten.

Gezond eten zorgt er dus voor dat je uiteindelijk een gezond gewicht bereikt. Maar daar zit voor veel mensen het probleem. Wat is gezond eten en hoe kan je het volhouden om gezond te blijven eten en leven? Dit is het makkelijkst met gezonde gewoontes!

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je jezelf gezonde gewoontes kan aanleren.

Waarom we slechte gewoontes hebben

Vooral mensen in de drukke westerse maatschappij hebben vaak slechte gewoontes. We hebben het constant zo druk met werk en we willen ook nog is vaak geëntertaind worden. Daardoor blijft er nog maar weinig tijd over om goed voor jezelf te zorgen.

Wat er dan gebeurt, is dat het ontbijt gemakkelijk wordt overgeslagen. Vervolgens krijg je toch honger en zoek je op werk of school iets om te snacken. Dit is dan meestal een tussendoortje wat niet erg gezond is. Na de drukke werkdag is er dan ‘s avonds ook nog is weinig tijd om iets gezonds te koken, dus wordt er een magnetron maaltijd opgewarmd om daarna neer te ploffen op de bank. Op deze manier zal je helaas nooit het gewicht bereiken waarnaar je streeft, maar dat lijkt mij wel duidelijk.

Wat is een gezonde gewoonte?

Een voorbeeld van een gezonde gewoonte is het drinken van 2 glazen water voor je ontbijt en avondeten. Wat je ook kan doen is elke dag 2 stuks fruit mee te nemen naar je werk. Zo hoef je niet meer een snack uit de ongezonde snoepautomaat te halen als je zin hebt in iets lekkers.

Meer ingrijpende gezonde gewoontes zijn om op elke maandag, woensdag en vrijdag te gaan sporten. Dit kan hardlopen of krachttraining zijn.

Om elke dag gezond te eten zal je tijdig boodschappen moeten doen en bedenken wat je nodig hebt. Om dit makkelijker te maken voor jezelf, kan je ook hiervoor bepaalde momenten voor reserveren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van gezonde gewoontes.

Je vraagt je misschien af hoe je dan met zo’n druk leven toch gezonde gewoontes kan toevoegen?

Aanleren van gezonde gewoontes

Veranderen van je dagelijkse routines die je helpen met gezond eten en dus afvallen kunnen veel moeite kosten. Wist je dat het maken van nieuwe gewoontes ongeveer twee tot vier weken duurt, voordat je eraan bent gewend? Dat betekent dus dat wanneer je begint met nieuwe gewoontes, dit alleen in het begin veel moeite kost.

Met andere woorden: Als je iets twee tot vier weken gedisciplineerd volhoudt, dan heb je na die twee tot vier weken NIET LANGER discipline nodig om het toch vol te houden.

Wanneer je kijkt naar afvallen dan komt het dus neer dat je eigenlijk maar twee tot vier weken je best hoeft te doen en dat je vervolgens vrijwel alles op de automatische piloot doet!

Het enige wat je dus uiteindelijk hoeft te doen is je twee tot vier weken strak aan je afspraken houden, en dan eigenlijk opletten dat je niet van het pad afgaat door excuses of zelfsabotage. De eerste dag is het moeilijkst!

Iedere dag dat je bezig bent met afvallen wordt het makkelijker dan de dag daarvoor…houd dus vol! En laat de tijdelijke emoties je niet van het pad af brengen.

Over de auteur, Laurens Helmstäter
Op zijn website www.echtgezondafvallen.nl helpt Laurens mensen met afvallen, gezond eten en gezonde gewoontes. Meer tips hierover kan je vinden op zijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *