honger dieet

5 Redenen waarom je moet stoppen met honger diëten

Wil je blijvend afslanken? Dan is het belangrijk dat je stopt met het volgen van een hongerdieet. Met een hongerdieet zal het jou namelijk nooit lukken om blijvend die vervelende kilo’s vet kwijt te raken.

Ik wil jou in dit artikel even goed duidelijk maken met 5 redenen waarom je vandaag nog moet stoppen met het volgen van honger diëten.

1. Je krijgt een langzame stofwisseling!

In het begin van een hongerdieet lijkt het allemaal makkelijk te gaan. Je verliest hier en daar wat gewicht, maar een aantal dagen of weken later kom je erachter dat je geen gewicht meer verliest.

Dit komt omdat je een trage stofwisseling krijgt zodra jij jezelf aan het uithongeren bent. Hoe minder jij gaat eten, hoe langzamer je stofwisseling uiteindelijk zal functioneren.

Je stofwisseling doet dit om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk je vetreserves kan gebruiken voor later. Dat is dus de reden waarom je naarmate steeds minder gewicht verliest.

2. Je krijgt last van eetbuien

Omdat je zo lang bezig bent met jezelf uithongeren word de kans groot dat je last krijgt van vreselijke eet buien.

3. Regelmatig krijg je last van het jojo effect

Omdat je op een gegeven moment toch weer een keer normaal moet gaan eten zul je snel last krijgen van het welbekende jojo effect. Het jojo effect werkt als volgt:

Je gaat jezelf een aantal dagen lang uithongeren. Op een gegeven moment merk je dat je bijna geen gewicht meer kwijtraakt. Omdat je toch niet veel gewicht meer verliest start je weer met normaal eten.

Wat je niet moet vergeten is dat je stofwisseling nog steeds erg langzaam is. Wanneer je dus opeens weer een hoop gaat eten word alles meteen weer opgeslagen als vet. Niet alleen omdat je stofwisseling nog steeds erg langzaam is, maar ook omdat je stofwisseling merkt dat er opeens veel voedsel binnenkomt.

4. Je verliest vocht geen vet

Wat je ook moet weten is dat je tijdens het volgen van een hongerdieet vocht verliest in plaats van vet. Je lichaam vind vet enorm belangrijk en zal dit niet zo snel weg laten halen.

5. Ga je te lang door met een honger dieet dan…

Nu komt de belangrijkste reden waarom je nooit met een hongerdieet moet beginnen. Zodra je te lang doorgaat met een hongerdieet word spierweefsel aangesproken voor verbranding en dat is nou net iets wat wij zeker niet willen. Spierweefsel verbrand dagelijks namelijk extra calorieën. Dit komt omdat spierweefsel hersteld en gevoed moet worden.

Omdat je lichaam vetweefsel belangrijker vind dan spierweefsel in een noodsituatie word spierweefsel als eerst aangesproken voor verbranding. Ik hoop dat ik je nu goed duidelijk heb gemaakt waarom je niet moet beginnen aan een hongerdieet.

Wat werkt wel om blijvend af te slanken?

Heel simpel en je zal het vast niet geloven. Meer en vaker (gezond) eten is de sleutel tot blijvend afslanken. Want hierdoor zorg jij ervoor dat je stofwisseling sneller gaat functioneren.

Wil je meer tips over gezond eten of buikvet verbranden? Klik dan op deze link.

Met vriendelijke groet,
Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *