Water drinken bij afvallen

Water drinken helpt bij afslanken

Het klinkt zo logisch en toch is te weinig water drinken een veelkomend probleem bij mensen met een afslank wens. Te weinig water drinken kan leiden tot te veel eten. Dorstgevoel wordt door je lichaam vaak vertaald als honger. Daarnaast laat wetenschappelijk onderzoek zien, dat te weinig water drinken je stofwisseling vertraagt. Je lichaam gaat bij een tekort in een zogenaamde “spaarstand” en houd daarbij vocht en zouten vast. Wanneer de nieren een tekort aan vocht hebben, gaan ze minder goed functioneren en neemt de lever voor een deel deze functie over. En juist de lever is verantwoordelijk voor het omzetten van energie uit vetten. Dit komt in het gedrang als je tijdens het afvallen te weinig water drinkt.

Water is dus zonder twijfel het beste en goedkoopste “dieetproduct”. Om je waterhuishouding goed op peil te houden is het drinken van minimaal 1,5 liter water per dag vereist. Voldoende water zorgt daarnaast voor een goede afvoer van de afvalstoffen, transporteert vitaminen, mineralen en voedingsstoffen naar onze cellen en regelt onze lichaamswarmte.

Tip; Drink voor het eten 2 glazen water. Je zult merken dat je eerder vol zit, immers je maag is sneller vol.

Drink het koud

Drink alleen koud kraanwater. Dat smaakt niet alleen beter, in warm water kunnen metalen uit je boiler of geiser opgelost zijn. Gebruik voor de bereiding van voedsel en het zetten van thee en koffie ook altijd koud water. Ook dat komt de smaak ten goede. Natuurlijk kun je wel warm/lauw water drinken dat eerst is gekookt.

Kraanwater

In Nederland is de controle op de kwaliteit van het kraanwater zo goed, dat het minstens zo goed is als verpakt bronwater en mineraalwater. Van nature bevat kraanwater een aantal bouwstenen die je lichaam nodig heeft. Niet alleen mineralen als calcium en magnesium, maar ook natrium en kalium.  En… het bevat 0,0 calorieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *