Water

Deze drie misverstanden zouden duidelijk moeten zijn voor iedereen die wilt afvallen

Er zijn honderden verschillende wonderdiëten te vinden op internet en in magazines maar eigenlijk komt afvallen neer op het gebruiken van je gezonde verstand. Laat je niet leiden door wat de media zegt en denk altijd voor jezelf na. Wanneer een blog of een artikel je vertelt dat een product ongezond is, vraag je dan af: waarom is het ongezond?

Jammer genoeg zijn er veel dingen die tot het gezonde verstand zouden moeten behoren van iedereen die wilt afvallen, maar die nog niet helemaal duidelijk zijn. Daarom pakken er in dit artikel een aantal aan.

Het ongezondste element in je dieet… is frisdrank!

Deze ereplaats behoort niet toe aan fast food of kant-en-klaar-maaltijden, maar aan een product dat veel onschuldiger lijkt: frisdrank. De hoeveelheden suiker in frisdrank zijn fenomenaal. Het grote probleem met frisdranken is dat ze je honger niet stillen, terwijl ze toch bomvol suikers (en dus energie, en dus calorieën) zitten.

Drink je vijf glazen frisdrank, dan heb je wellicht je portie suiker voor de dag al binnen, maar je hebt nog steeds evenveel honger. Frisdranken zijn een ronduit gevaarlijk onderdeel van je dagelijkse eet- en drinkgewoonten en je hoort ze als allereerste te schrappen wanneer je wilt afvallen.

Lees hier wat je wel moet drinken als je af wilt vallen.

Light- en dieetproducten zijn niet gezond

Het is erg verleidelijk om de beloftes op de verpakkingen van allerlei producten te geloven, zeker wanneer het gaat om zogenaamde dieetproducten. Mensen zijn zich vandaag bewuster dan ooit over wat ze eten maar laten zich nog erg beïnvloeden door wat de voedselproducenten hen wijsmaken. Die hebben namelijk een manier gevonden om dezelfde ongezonde voedingsmiddelen als vroeger te verkopen aan een nieuw publiek door er gewoon een pseudo-gezond label op te plakken als ”bevat hele granen” of “laag vetgehalte”.

Kijk daarom altijd met een kritische blik naar de producten in de supermarkt. Je zal dan meteen merken dat deze verpakkingen geen gezond product garanderen. Wanneer je echt wilt afvallen, geloof dan in je eigen gezond verstand, niet in verpakkingen.

Vet is niet de grootste vijand

Vetten waren heel lang de zondebok van de voedselindustrie en zijn dat eigenlijk nog steeds. De reden daarvoor is simpel maar helemaal fout: vet bevat weliswaar de grootste hoeveelheid calorieën per gram maar dat wil helemaal niet zeggen dat vet daarom ongezond is. Er zijn namelijk tal van gezonde vetten die essentieel zijn voor de goede werking van een gezond lichaam.

Wel zijn er enkele soorten vetten die je beslist moet vermijden. Bijvoorbeeld transvetten, waar je vast wel eens van gehoord hebt. Deze vetten worden op een industriële en chemische manier bereid waardoor ze erg ongezond zijn voor je lichaam. Ze zijn het tegenovergestelde van de gezonde natuurlijke vetten die je vindt in vlees, eieren, noten en oliën. Die bevatten veel calorieën, maar door dat je lichaam ze goed kan verteren helpen ze je juist bij het afvallen.

Transvetten zijn erg goedkoop om te produceren en daarom worden ze vaak verwerkt in allerlei gerechten en junk food.

Deze vetten over één kam scheren met gezonde natuurlijke vetten, is een grote fout.

Denk altijd eerst na voor dat je iets in je mond stopt. De beste regel die je jezelf kunt geven is: Komt dit product uit de natuur of niet?

Alles wat uit de natuur komt is goed en als het bewerkt is kijk dan altijd eerst op het etiket van het product. Staan er drie of meerdere namen van ingrediënten op die je niet kent. Eet het dan niet.

Geef je lichaam geen troep maar voorzie het van de voedingsmiddelen die het nodig heeft. Alleen dan kan het vet verbranden en zal je afvallen. Gezond eten geeft je een gezond lichaam en een gezond lichaam is slank.

Wil jij hulp bij het afvallen? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *