Zomerslank

3 tips voor een zomerslank lichaam

De lente is in volle bloei en dat betekent dat ook de zomer niet lang meer op zich zal laten wachten. Dat wilt zeggen: zon, zee, strand, en een lichaam dat hopelijk helemaal klaar is om getoond te worden. Een zomerslank lichaam met een mooie platte buik, dat wilt iedereen wel, maar hoe bereik je het? In dit artikel lees je drie tips die je helemaal klaar maken voor de zomer.

Tip 1: ga naar buiten en beweeg!

Wanneer het mooie weer op komst is, moet je daarvan genieten. Blijf niet binnen zitten staren naar je computer- of televisiescherm, want daarvan wordt je lichaam slap. Strek je benen en kies voor een heerlijke avondwandeling in plaats van een late film. Geniet van het mooie weer nu het er is en je lichaam zal het je in dank afnemen. Je hoeft namelijk geen intensieve sportroutine te volgen om af te vallen en een fit lichaam te krijgen, en dat is maar goed ook. Sporten in een kille sportschool terwijl buiten de zon schijnt en de vogeltjes fluiten is namelijk alles behalve fijn, zeker wanneer het net zo gezond is om te gaan fietsen of lopen in de prachtige lentezon. Geniet van elke beweging en je zal merken dat je vanzelf een actievere levensstijl gaat ontwikkelen. Zo verbrand je meer calorieën, train je je spieren, en krijg je ook nog een mooi kleurtje. Verlaat je winterse nest en ga naar buiten, doe alsof het al echt zomer is en ga voor een zomerslank lichaam met een platte buik!

Tip 2: eet zomers!

In de winter eten we anders dan in de zomer. Typische wintergroenten geven je in de winter alle nodige energie en warmte om ook de donkerste dagen door te komen. Dat is best logisch, want in de winter werkt je lichaam nou eenmaal wat anders dan in de zomer. Je hebt meer reserves nodig, want die reserves beschermen je tegen de kou. Als je pech hebt slaan de reserves zich echter op rondom je buik. In de zomer moet je dan je best doen om dit buikvet weer te verbranden. Je doet er daarom goed aan om tijdig de switch naar zomers eten te maken. Typische zomerse gerechten zoals salades zijn namelijk licht, fris en gezond. Ze bevatten weinig calorieën en zijn een uitstekende bron van vitaminen. Wil je een zomerslank lichaam met een platte buik, dan doe je er goed aan om  zo snel mogelijk over te stappen op een zomers dieet!

Tip 3: ga voor een stress loze zomer!

Stress en snel een aantal kilo afvallen zijn elkaars grootste vijanden. Zelfs voor mensen die erg gezond eten en veel sporten lukt dit niet wanneer ze niet zo goed met stress om kunnen gaan. Wanneer je stress hebt, produceert je lichaam namelijk het hormoon cortisol en cortisol is een echte doorn in het oog van iedereen die wilt afvallen.

Daarom doe je er goed aan nu alvast te beginnen met het werken aan een leven zonder stress. Zorg ervoor dat je voldoende momenten van ontspanning en rust inplant. Pas als je dat op orde hebt, kun je overtollige kilo’s gaan verliezen. Het is moeilijk wanneer je een druk leven leidt om stress altijd te vermijden, maar het is de moeite zonder twijfel waard om er in te investeren. Want als je nu begint zal het je lukken om zowel ontspannen als slank de zomer in te gaan. En dat wil toch iedereen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *