Acupunctuur

Afvallen met acupunctuur?

De Chinese geneeswijzen hebben een totale ander kijk op hun gezondheid en daarmee ook op een eventueel overgewicht. Ze zijn van mening dat een overgewicht niet komt doordat men teveel of te vet eet, maar meer als het verkeerd omzetten van voedsel naar energie, met schommelingen in het lichaamsgewicht als gevolg. Zodoende raakt je  persoonlijke energie (chi)  uit balans. Ze zijn dan ook van mening dat je niet opeens heel weinig moet gaan eten, maar juist meer de  balans moet gaat vinden in het zo goed en gezond mogelijk te gaan eten. Het wel bekende” yin en yang“. Zoals wij Nederlanders zouden zeggen “Zwart/Wit” Want het staat tegenover elkaar, maar houd elkaar wel in balans.

Conclusie; In Chinese geneeswijzen zijn ze er van overtuigt dat je interne energie (chi) het belangrijkste is om je lichaam gezond te houden (dus ook met een gezond gewicht).

Interne energie (chi)

Het belangrijke van acupunctuur is dat in het lichaam verschillende punten zitten die beschouwd worden  als belangrijke poorten voor je interne energie (chi) In ons lichaam lopen veertien hoofdmeridianen of kanalen waarin die energie kan stromen.. Dus als er één of meerder verstoord worden is je hele interne energiebalans kwijt.  En de meridianen liggen net onder de huid en die staan in verbinding  met organen en hun functie.

Acupunctuur bij afvallen

Een goede acupuncturist zou bij een eerste consult eerst uw gehele energie balans “meten”, om vervolgens te kunnen bepalen of en welke behandeling het beste bij u past. Door bijvoorbeeld oor acupunctuur toe te passen, kan het helpen het verlangen naar zoetigheid  te verminderen. (Net zoals bij het stoppen met roken de behoefte naar de nicotine laten afnemen). Lichaamsacupunctuur stimuleert de spijsvertering en de stofwisseling. Waardoor je dus sneller en makkelijker kan afvallen.  En je dus ook een minder honger gevoel bij hebt.

Wel blijft het belangrijk om te weten dat bij gezond en natuurlijk afvallen het altijd wel even de tijd kost om je lichaam te laten wennen aan de nieuwe situatie. Ook blijft het belangrijk dat je je lekker blijft voelen bij de situatie. Want gelukkig voelen is een belangrijke rol in het balans vinden van je innerlijke energie. Acupunctuur kan hierbij zeker een goede optie zijn. Echter u moet er wel bewust van zijn dat dit geen snelle “oplossing” is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *