Platte buik

De beste tips en tricks voor een platte buik!

Wie droomt er nou niet van een mooie, strakke en platte buik? Als je een platte buik wil is er meer nodig dan alleen buikspier oefeningen. Je kan een geweldige bundel buikspieren hebben, maar als je jouw calorie inname niet verminder zal je dat wasbordje nooit zien! Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen vanwege de vele methodes, tips en tricks. Door al die verschillende manieren is het lastig om voor jou jouw eigen methode te vinden, maar er zijn een aantal basisregels waar iedereen zich aan moet houden! De basisregels voor de strakke buik ga ik hier verder in dit artikel uitleggen.

Neem een goede lichaamshouding aan!

De basis van een platte buik is een goede lichaamshouding aannemen. Als jouw lichaam in balans is, is het ook veel makkelijker om een platte buik te gaan vormen. Zorg ervoor dat je rechtop staat, schouders licht naar achteren getrokken en dat je heupen en knieën in dezelfde lijn staan. Houd je buik ietwat ingetrokken, maar niet te veel natuurlijk. Veel te veel mensen hebben een verkeerde lichaamshouding en ‘hangen in hun geraamte’. Dat stevige pak spieren zit er niet voor niets!

Let op je voeding!

Iedereen wil lekker eten en dat is ook begrijpelijk, maar helaas is lekker eten niet bevorderend voor het lichaam. Er zijn een aantal tips en tricks die je helpen afvallen én bevorderend zijn voor jouw strakke buik! Hieronder staan de tips en tricks die voor iedereen werken:

  1.  Laat eten niet te lang koken, zo gaan alle vitamines uit het eten. Eet daarom soms ook groente ongebakken of kort gebakken.
  2. Drink water, twee liter op een dag is voor iedereen genoeg. Als je intensief sport ga je meer zweten dus dat moet je dan compenseren met meer water drinken natuurlijk. Goede alternatieven voor water zijn koffie, maar vooral thee.
  3. Eet minstens één keer per week vis. Vis bevat veel minder calorieën als andere soorten vlees en is ook nog is enorm gezond. Ook is gebleken dat naast het eten van vis het gebruik van visolie capsules de gezondheid bevorderd.
  4. Drie maaltijden per dag eten doen wonderen en blijf van die tussendoortjes af! Veel mensen slaan het ontbijt over, maar dit is zeker niet aan te raden. Uit onderzoek blijkt dat mensen die het ontbijt overslaan sneller last krijgen van overgewicht.
  5. Probeer elke dag twee stuks fruit te eten. Een sap drinken is ook een goed alternatief, maar let dan wel op dat er geen suiker zijn toegevoegd aan de sappen.

Doe buikspieroefeningen!

Als je een strakke buik wil moet je regelmatig bewegen én buikspieroefeningen doen! Met een half uur dagelijks bewegen kom je al een eind, maar voor het optimale resultaat zal je ook regelmatig buikspier oefeningen moeten doen!
Let wel op dat je niet eindeloos sit-ups ga doen want dat bevorderd ook niet het gewenste resultaat. Er zijn een zevental oefeningen die de opbouw van je buikspieren bevorderen en die zijn als volgt:

1. Crunch
2. Sit-up
3. V-up
4. Schuine sit-up
5. Gekruiste sit-up
6. Pulse-up
7. Knee raises

Conclusie:
Velen denken dat eindeloos buikspieroefeningen doen die strakke buik geeft als eindresultaat maar dat is dus niet zo. Het is belangrijk om een goede lichaamshouding aan te nemen, een goede voeding aan te nemen en de juiste oefeningen doen voor die strakke buik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *